Горещи новини

Официално от властите: Трима загинали, 8 пострадали и 27 евакуирани при снощния пожар

-11:42-Razloginfo.com

Двама мъже и жена са загинали при пожар в жилищна сграда в Благоевград, съобщиха официално от благоевградската полиция.При инцидента са загинали двама мъже на 40 и 74 години и жена на 62 години. Пострадали са 8 човека, от които 2-ма възрастни и 6 деца. Евакуирани са общо 27 човека, като 8 от тях /3-ма възрастни и 5 деца/ с автостълба и 19 по стълбите на сградата. Няма данни за пострадали служители на МВР. Причината за пожара е в процес на установяване.

Припомняме, че около 18:39 часа снощи на тел. 112 е получен сигнал, че от апартамент в ж.к. „Струмско“ излиза пушек, а живущият в него мъж е излязъл, за да извика помощ и пак е влязъл вътре. Незабавно на място са изпратени служители на 02 РУ-Благоевград, 2 екипа на пожарната в Благоевград, екип на сектор „СОД“ при РДПБЗН и автостълба, които са започнали евакуирането на живущите в сградата и гасенето на пожара.

За да помогнат пристигнаха на място и доброволци от местното формирование.

Тази вечер, в знак на съпричастност към семействата на загиналите при снощния пожар в кв. „Струмско“, ще бъдат загасени коледните светлини на основните фигури, ведно с елхата, на площад “ Георги Измирлиев“. Днес е спряно и озвучаването по уличните колони в града, съобщиха от общината.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!