Горещи новини

Официално: Олиото с кръста и слънчогледовата пита е като всяко друго

| 10:19

Олиото от промоцията на „Кауфланд“, което разтревожи потребители заради кръстовете на всяка бутилка, е като всяко друго и е годно за консумация и готвене. Това става ясно от разпространена официално позиция на веригата, след като е взето становище и от фирмата производител.Припомняме, че евтиното олио по 2,99 лева литъра предизвика ексцесии в магазините на търговското дружество в цялата страна, включително и в Пазарджик. Впоследствие в социалните мрежи се разпространи мълва, че мазната течност била предназначена за кандила и не трябвало да се консумира.

Ето какво се казва в позицията на „Кауфланд“:

Във връзка с появили се публикации относно годността на олио „Плиска“, предлагано в Kaufland на промоционална цена на 12 март, заявяваме категорично, че компанията не прави компромис с продуктите, които предлага.

Всички те притежават необходимите сертификати за качество и произход и са преминали през строг процес на контрол от приема до доставката до магазините. Конкретната марка олио се произвежда от 100% слънчоглед и отговаря на изискванията на Българския държавен стандарт.

По отношение на неговата опаковка в становище по случая производителят информира, че кръстът и слънчогледовата пита са символ на фабриката и затова са изобразени на бутилката.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!