Горещи новини

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Белица ще отбележи Деня на Земята

| 14:25

Със засаждане на фиданки и еко-беседа в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Белица се отбелязва Деня на Земята. Инициативата ще се проведе днес, 15 април 2022 г. от 15.00 ч. в двора на училището. Организатори на събитието са Дирекция „Национален парк Рила“, НЧ „Георги Тодоров“ – Белица и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.Темата на Световния ден на Земята 2022 г. е „Инвестираме в нашата планета“.

Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април. За първи път Денят се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът е обявен за международен, а България е една от първите страни, присъединили се към тази инициатива.

Целта на Денят на Земята е създаването на най-голямото световно движение за опазване на околната среда, което да води до позитивна промяна за хората и планетата, свързвайки над 75 000 партньори от повече от 190 държави и ангажира повече от половин милиард души.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!