Горещи новини

От днес всички в джаза, всички в Банско (ПРОГРАМА)

| 8:05

Всички в джаза, всички в Банско е мотото, под което ще премине 25-ото издание на джаз фестивала в Банско тази година.Между 6 и 13 август лятното настроение в полите на Пирин ще бъде повишено от програмата на джаз фестивала.

Тя може да се определи като една от най-впечатляващите в последните години. Банско джаз фестивал е празник и този празник ще започне с Ангел Заберски Биг бенд и Милица Гладнишка, РАДЗ бенд, Украйна и Electric Shock, Унгария (6 август).
Ще продължи с Камелия Тодорова и квартет, България; Arpi Alto, Армения и Любомир Денев и Венцислав Благоев, България, T.E.F.T., България (7 август).
Проектът Nazdrave на Ediz Hafizoglu, Турция ще даде начало на третия фестивален ден, който ще продължи с Rosalia De Souza, Бразилия (8 август).
Забележителните Marina & The Kats, Австрия, определяни като най-малкия биг бенд и неповторимия глас от Израел Daphna Levy, Израел и Asaf Sarkis, Великобритания и Венцислав Благоев, Михаил Иванов, България ще представят напълно нов проект на 9 август.
Новите проекти и колаборации продължават и на 10 август – Soulcrane, Германия и Димитър Льолев, България; както и феноменалният Igor Willcox квартет, Бразилия.
Програмата продължава с групата АРИФА, Нидерландия, която включва музиканти от четири различни страни, които ще представят най-новия си албум, както и легендарния пианист Кърк Лайтси, САЩ (11 август).
Петъкът ще бъде разтърсващ с История на джаза – 30 години Нов български университет, България; колаборацията Христо Вичев & JP3, САЩ – Българи и разбира се, Billy Cobham и испанският му контингент, Панама (12 август).
Закриването ще е запомнящо се с участието на Гвардейски представителен духов оркестър, България, италианската джаз звезда Ada Montellanico квартет, Италия и пленителният Salvador Sobral, Португалия, победител в Евровизия 2017. (13 август).
Банско джаз фестивал се провежда под патронажа на Министерство на културата и с партньорството на Австрийско посолство, Посолство на Украйна, Посолство на Израел, Посолство на Италия, Посолство на Португалия, Посолството на Република Турция в България, Посолство на Унгария.
Организатори: Община Банско и Асоциация „Фестивалите в България“.
Подробности за програмата и изпълнителите, следете на сайта на Банско джаз фестивал https://banskojazzfest.bg или на страницата във Facebook – Bansko Jazz Festival – Банско Джаз Фестивал

 

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!