Горещи новини

Отстъпката на бензиностанциите: Има ли проблеми с прилагането й

| 13:08

Пети ден след като държавната отстъпка от 25 стотинки за литър влезе в сила, граждани сигнализират за нередности. В дадени обекти отказват да таксуват с отстъпка, ако зареденото гориво не бъде заплатено в брой. Както и че на собствениците на лизингови автомобили помощта е отказана, защото превозното средство се води на частна фирма, а не на физическо лице.От Асоциацията на българските търговци, производители и вносители на горива отчитат още, че близо 1/3 от малките бензиностанции не могат да се включат в кампанията поради липса на финансиране. Това каза за NOVA Георги Паничарски, член на УС на Асоциацията.  По думите му няма и особено голям ръст на желаещите да се възползват от помощта. Повишен интерес или търсене няма. Нормални са зарежданията, каза Паничарски.

Според него предложението за таван от 2,70 на цените на горивата също не е възможно да бъде въведен.

Това е предизборно говорене, смята Паничарски. Финансирането на една такава загуба не е заложена в бюджета. Към днешна дата това е невъзможно, според мен, поясни той.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!