Горещи новини

Отпушване на канали – няколко трика

| 15:29

Почистването и отпушването на канали може да се направи по всевъзможни начини. Можем да си го направим сами в къщи или да се обадим на професионалисти. Тук ще разгледаме няколко варианта как да отпушим канала, без чужда помощ.Отпушване на канали чрез Кока-кола

Изсипете една двулитрова бутилка кола, пепси или подобна газирана напитка в запушената канализация. Колата всъщност е доста каустична и ефективна при почистване на натрупвания в канали, но е много по-мека от почистващите препарати за канали. Оставете я да престои поне един час, преди да пуснете горещата вода, за да се отцеди всичко.

Кога не трябва да използвате сода или кола?

Най-добре е да използвате колата за големи запушвания. Поради своята киселинност, газираните напитки могат лесно да почистват мръсотията от тръбите. Те обаче могат да оставят и лепкав филм заради захарния сироп. Ако запушването е по-слабо, по-добре ползвайте сода бикарбонат или сода за пране.

Почистете „Р капан“ (извивката на тръбата) – Ако методът с оцет или сода не е ефективен за отпушване на канализацията ви, може да се наложи да премахнете физически източника на запушването. За щастие, не е нужно да викате водопроводчик, за да почистите p-капана – можете да го направите сами!  P-капанът е извитата тръба под вашата мивка, предназначена да улавя парченца, така че да не влизат в останалата част от домашна водопроводна система. Поставете кофа под мивката, за да не изтече излишната вода, използвайте гаечен ключ или клещи, за да развиете U-образната тръба (p-капан) под мивката. Изпразнете съдържанието му и занесете р-капана в друга мивка, за да го изплакнете и изчистите.

-Бутала – Ако вариантите по-горе не свършат работа, опитайте ръчно да отпушите дренажа на канала с бутало. Важно е да използвате правилното бутало – обикновеното бутало за тоалетна няма да свърши работа, ако каналът е по-малък, като например в мивката или душа.

Развийте решетката или запушалката на мивката и промушете буталото и се опитайте то да е възможно най-плътно. След това натискайте енергично надолу и нагоре, пуснете вода, за да видите дали запушването се е изчистило и повторете, ако е необходимо.

Източник: Благоевград Нет

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!