Горещи новини

Отново върнати туристи от Мексико: Защо българите не са допуснати в страната

-20:29-Razloginfo.com

Български туристи отново бяха върнати от Мексико. Ивайло Драганов заедно с неговите родители пътува за Мексико за 7-дневна почивка, която така и не се е случила. На паспортните гишета от Мадрид към Канкун са задържани за проверка. По думите на мъжа всичко е протекло нормално.Питаха ни в кой хотел сме отседнали, провериха ни паспортите, питаха и колко дни ще сме на почивка. След няколко минути ни беше казано, че трябва да бъдем проверени и бяхме задържани от имиграционен контрол на летището там, разказа пред BTV Ивайло. Той обясни, че още с влизането е трябвало да подпишат някакъв документ, че е нямало насилие над човешките им права.

Това е някаква стандартна процедура. Подписахме го. След това ни бяха отнети телефоните. Започнаха въпросите от тяхна страна, съвсем стандартни като за пръв път ли сме в Мексико, колко пари имаме в брой. Дали имаме кредитни или дебитни карти. Около час и половина ни задържаха. Върнаха ни паспортите и ни снимаха, казва още потърпевшият. Той добави, че след това са ги пуснали и туристите са мислили, че отиват да си вземат багажите, но са ги върнали, без да дадат обяснение.

Почивката е струвала около 10 000 лв., но за жалост възстановяване на сумата няма как да се случи. Потърпевшите туристи ще търсят парите си по съдебен път.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!