Горещи новини

Отнеха на Русия и Световното първенство по волейбол

| 11:20

Русия понесе още един удар и в спорта след военната инвазия в Украйна. Международната федерация по волейбол (FIVB) реши да отнеме домакинството Световното първенство по волейбол за мъже, което трябваше да се проведе от 26 август до 5 септември. Нова страна или страни домакини на Мондиал 2022 ще бъдат обявени по-късно.Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невъзможно да се подготви и организира световното първенство в Русия поради войната в Украйна. Съответно реши да премахне от Русия организацията на Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB, планирано да се проведе през август и септември 2022 г. Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са съответно информирани.

FIVB ще търси алтернативна страна(и), за да гарантира, че глобалното волейболно семейство, включително националните федерации, спортисти, официални лица и фенове, се чувстват сигурни и горди да участват в радостен и спокоен спортен фестивал.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!