Горещи новини

Отлага се отпадането на хартиената рецепта

| 18:53

Отлага се замяната на бялата рецепта с електронна такава от 1 май, съобщиха от здравното министерство.Причината са постъпилите 74 становища и предложения в рамките на общественото обсъждане на проекта за наредбата. То приключи на 26 април. Сега обаче всички тези предложения трябва да бъдат разгледани и обсъдени.

Поради огромния обществен интерес и реакциите на съсловните организации, в Министерството на здравеопазването беше организирана среща, за да се чуят различните становища, коментари и предложения, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането изцяло на електронна такава.

Всички изразени становища, коментари и предложения, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането изцяло на електронна ще бъдат взети предвид при финализиране на проекта.

МЗ работи в посока въвеждане на електронно здравеопазване. Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!