Горещи новини

Отлагат фестивал в Баня, вероятно и празника на Разлог

-9:18-Razloginfo.com

За втора поредна година противоепидемичните мерки в страната отлагат един от най-обичаните фестивали в разложкото село Баня – „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“, който стартира през 2016 година по инициатива на тогавашния кмет Мария Юрганчева и тази година трябваше да отбележи юбилейното си пето издание. Изключително висок е бил интересът към събитието тази година. 25 самодейни групи и над 400 участници от цялата страна са били заявили участие.На територията на община Разлог се отлага не само фестивалът в Баня, но и всички масови мероприятия, включително празника на Разлог, който е идния месец и традиционно е съпътстван с редица спортни и културни мероприятия.

Как ще бъде отбелязан празникът, тепърва ще се обсъжда, но засега заповедта на министъра на здравеопазването е категорична и забранява събития, на които потокът от хора не може да бъде контролиран.

Засега заповедта на министъра позволява мероприятия с до 60 души на открито, но не е ясно дали до 11 октомври, когато е Празникът на Разлог, няма да е в сила нова заповед.

Четете още подробности в в struma.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!