Горещи новини

Откриха 4881 грама контрабандни златни накити, за над 400 000 лева, в тоалетната на автобус

-19:43-Razloginfo.com

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 4,881 кг златни накити на стойност 400 242 лева в тайник на автобус.Превозното средство с турска регистрация пристига на Митнически пункт Капитан Андреево на 13.11.2021 г. около 22,20 часа на входящо трасе от Турция. Автобусът пътува по маршрут от Турция за Сърбия през България, управляван от водач, турски гражданин. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътниците заявяват, че нямат нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген. При последвалия физически контрол митническите инспектори откриват специално изграден тайник  във фабрична кухина, намираща се в пода на тоалетната на автобуса. От укритието са извадени 30 облепени с тиксо пакета с бижутерски изделия от жълт метал. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 4881 грама изделия от 14-каратово злато – проба 585. Задържани са 637 златни накити – пръстени, гривни, обеци, медальони, синджири и колиета на стойност 400 242 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. Контрабандните златни накити са задържани. Водачът М.Д. на 61 г. е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 7000 лева. Наложена му е и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-гр. Хасково.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!