Горещи новини

Откриха 319 275 недекларирани британски лири в турски тир

-15:35-Razloginfo.com

Прокуратурата в Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство турски гражданин (Р.Ш. на 40 г), за това, че при излизане от България за Турция, не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяна валута през границата на страната, като стойността на паричните средства е в особено големи размери.На 18 септември 2022 г. на ГКПП Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Той пътувал от Великобритания през България за Ирак. Товарният автомобил се управлявал от Р.Ш., съобщиха от държавното обвинение.

При извършена проверка на влекача на камиона, във фабрична кухина над леглото, митническите служители от ТД Митница Бургас намерили недекларирани парични средства – британски лири, поставени в пакети. Общият размер на недекларираните парични средства е 319 275 британски лири с обща българска равностойност около 714 470 лева.

Обвиняемият Р.Ш. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура-Хасково.

И в момента се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!