Горещи новини

Откриха най-голямото животно, бродело по Земята. Мозъкът му е като на коза!

| 20:49

В праисторията по Земята са бродели огромни и ужасяващи създания. В Патагония, Аржентина учени се натъкнаха на фосилите на шампиона сред динозаврите – животно, край което страховитият тиранозавър рекс изглеждал като нищо повече от грозновата кокошка.Откритият Patagotitan mayorum или както станал известен в последствие титанозавър ултима тежал невероятните 76 тона или колкото един съвременен самолет Боинг 737. Дължината му достигала най-вероятно до 38 метра или около два пъти дължината на синия кит.

Вкаменелостите на динозаврите са намерени в южната част на Аржентина. Изследователи, които са ги изследват и датирали, твърдят, че създанието е най-голямото от групата големи динозаври, известни на науката като титанозаври.

Всичките титанозаври като диплодока, бронтозавъра и други имат впечатляващи размери, но Patagotitan mayorum надмина всичките ни очаквания, споделя ръководителят на изследването на фосилите д-р Диего Пол от палеонтологичния музей Egidio Feruglio в Аржентина.

Огромният звяр бродел по Земята преди 100 милиона години. Както и роднините си титанозаври, така и той се хранел с растения. Възрастните индивиди нямали естествени врагове. Единствената заплаха от хищници идвала за малките все още недоразвили се индивиди.

Анализът на костите показал още по-невероятни данни. Според аржентинските учени откритият 38-метров динозавър бил още млад и не бил достигнал пълните си размери. Те предполагат, че в пълната си зрялост тези същества достигали до невероятните 48 метра и тегло от 100 тона.
Кости

Доскоро за най-голям динозавър се смяташе Аржентинозавърът, също открит в Патагония и от рода на титанозаврите. Новите открития обаче доказват, че короната е за Титанозавър ултима.

Палеонтолозите смятат, че броят на тези същества не бил голям. Те били изключително тромави същества и в интерес на истината не особено умни. Анализ на черепа им показва, че мозъкът им не бил по-голям от този на съвременна коза, без значение от огромните им размери.

Източник: sanovnik.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!