Горещи новини

Откриха златни и сребърни накити за над 200 000 лева в тайник на автобус (видео)

-15:57-Razloginfo.com

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 4,147 кг златни и сребърни накити на стойност 226 902 лева в тайник на автобус.Превозното средство с турска регистрация пристига на Митнически пункт Капитан Андреево на 29.10. 2021 г. около 19,00 часа на входящо трасе от Турция. Автобусът пътува по маршрут от Турция за Северна Македония през България, управляван от водач с двойно гражданство – турско и северномакедонско.

В зоната за митнически контрол шофьорът и пътниците заявяват, че нямат нищо за деклариране. При последвалата проверка митническите инспектори откриват тайник от дясната страна на двигателя, в който са били укрити 26 облепени с тиксо пакета с бижутерски изделия от жълт и бях метал.

Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 2730 грама изделия от 14-каратово злато – проба 585 и 1417 грама изделия от сребро – проба 925. Задържани са 1468 броя златни и 390 сребърни накити – пръстени, гривни, обеци и други. Стойността на контрабандно пренасяните общо 4147 грама изделия от благородни метали е 226 902 лева. Шофьорът на автобуса е обяснил впоследствие, че са негова собственост.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!