Горещи новини

Откриха жена на хърватски остров, която не знае коя е и как е попаднала там

-15:18-Razloginfo.com

Откриха жена на хърватски остров в Адриатическо море, която не помни коя е и как е попаднала там.

На жената, за която се смята, че е на около 60 години, е оказана медицинска помощ, след като е била намерена на 12 септември на остров Крък в Северна Хърватия, се казва в изявление на местната полиция. Хърватските власти са разпространили снимка и описание на жената. Тя е със средно телосложение и висока около 165 сантиметра, с руса коса до раменете и сини очи.„Тя говори английски, но не помни самоличността си“, казаха от полицията. „В момента се намира в болница и е в стабилно състояние.“

Няколко души са се отзовали на призива на полицията за информация, но и досега самоличността на жената остава загадка.

Тя е забелязана на брега от рибар с лодка, който е подал сигнала, съобщава местния канал 24 Sata. 14-членен екип на хърватската планинска спасителна служба е успял да стигне до мястото, след като изминал през каменист и почти непристъпен терен почти 2 километра.

„Долу на брега открихме жена с леки наранявания, тя също имаше няколко драскотини и беше изключително дехидратирана и изтощена. Тя едва успя да поеме няколко глътки вода“, е казал един от членовете на спасителния екип.

„Поставихме я на носилка, защото не можеше да ходи, и я транспортирахме до болницата“, обясниха от планинската спасителна служба. Жената не е знаела откъде е дошла или как е попаднала на острова, допълват спасителите. Тя нямала документи или мобилен телефон, а наблизо нямало кола или друго превозно средство.

Районът, където е намерена жената, е много скалист и практически недостъпен по море или пеша.

Крък е най -големият от хърватските адриатически острови и популярно място сред посетителите на страната.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!