Горещи новини

Открит урок по дигитална медия се проведе в читалище „Георги Тодоров 1885“ в Белица

| 9:04

Сборна група от ученици при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Белица с класни ръководители г-жа Мушкарова и г-жа Драгунина се запозна с новата придобивка на читалището – информационен киоск.Аниматорът на дигиталното съоръжение, Костадинка Лардева разясни на учениците за ролята на компютърният терминал .

Киоскът е компютърно съоръжение даващо достъп до информация и приложения за комуникация, забавления и образование. Подходящ е за образователни обекти, търговски, административни, транспортни, здравни и др. Устройството служи като модул за самообслужване и намиране на определен обект, продукт, разписание, услуга. Интуитивният, интерактивен начин за намиране на необходимата информация, прави киоска все по-предпочитано устройство. Изработва се индивидуално, така че да е в унисон с интериора на мястото, в което се монтира и да служи за информиране на потребителя в областта на туризма в община Белица.

След изнесената лекция учениците потънаха в образователна игра свързана с историята, флората и фауната на туристическа дестинация Белица.

Дигиталното съоръжение е продукт на трансграничния проект „Културен мост през вековете“.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!