Горещи новини

Осъдиха трима, отвлекли ученичка за булка на единия от тях

| 17:20

По три години условно получиха трима мъже, отвлекли ученичка, за да я оженят за единия от тях. Според документите по делото на 20 февруари 2020 година около 18 часа в село Дондуково, братята Б. Б./42 г./ , Д. Б./34 г./ и Я. Я //21 г./ – син на по-големия брат, спрели на улица Й. В.Момичето се прибирало от училище. Тримата я обградили и а натикали във „Фолксваген“. Дали газ и отпрашили към дома си в село Расово. Там обяснили на момичето, което е тяхна братовчедка, че искат да я оженят за Я. Я.

Девойчето обаче категорично отказало и останало в колата, като се надявало, че мъжете ще го върнат у дома. Не станало така.

Тримата , заедно с майката на мераклията младоженец, тръгнали с автомобила и момичето към град Кардам. Смятали там да скрият при свои роднини бъдещата невеста на 21-годишния мъж. По пътя, в град Бяла, автомобилът бил спрян от служители на МВР и докато униформените извършвали проверка, Й. В. извикала, че е отвлечена и помолила за помощ.

Похитителите били задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство. Пред съда Б. Б., Д. Б. и Я. Я. – и тримата неосъждани, се признаха за виновни и подписаха споразумение с прокуратурата за три години условно лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок.

Споразумението е одобрено от съда и присъдата влиза незабавно в сила.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!