Горещи новини

Осъдиха мъж за монтиране на техническо средство на банкомат в Банско

-16:03-Razloginfo.com

Съдът е одобрил споразумение, с което подсъдимият Н.П. се е признал за виновен за извършено от него престъпление по чл. 249, ал. 3 от НК. Той е бил обвинен от Окръжна прокуратура – Благоевград за това, че на 16.02.2017 г. монтирал техническо средство на АТМ устройство – собственост на банка „ДСК“ ЕАД, на ул.“Найден Геров“ в гр. Банско, съобщават от държавното обвинение.

Снимката е илюстративна

С действията подсъдимият целял придобиване на информация за съдържанието на платежен инструмент. От задната страна на поставената метална лайсна имало записващо устройство и две акумулаторни батерии, като с него се целяло скрито записване на действията, извършвани на клавиатурата на банкомата, включително и ПИН-кодове. Посредством правоъгълен метален детайл, с монтирана акумулаторна батерия, печатна платка, наситена с електронни компоненти и магнитна глава се осъществявал скрит запис на информацията, съдържаща се във втората пътечка на магнитната лента на банкови карти.С определение на съда на Н.П. е наложено наказанието от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Същото има последиците на влязла в сила присъда.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!