Горещи новини

Оставки валят, като пролетен дъжд, след изборните провали

-16:09-Razloginfo.com

Лидерът на „Да, България“ подаде оставка като лидер на партията. Това обяви самият той на Facebook страницата на партията.Той обяви, че Изпълнителният съвет на партията е направила оценка и анализ на изминалите избори. По думите му резултатите от изборите са прекалено слаби, след като се отчита сериозно отстъпление спрямо вота на 11 юли, така и на 4 април. Заедно с него и ръководството на партията също се оттегля.

След анализ на изборните резултати и ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство.

„Резултатите от изборите вече се изясниха, макар да не са окончателни. Не постигнахме целите си. Оттеглям се като председател на Националния предизборен щаб“. Това заявява Кристиан Вигенин, заместник-председател на БСП и председател на предизборния щаб, в пост във фейсбук.

„Благодаря на колегите от щаба, работиха усърдно и сърцато, към тях не бива да има никакъв упрек!“, посочва той.

„Не съм привърженик на вътрешнопартийните откровения във фейсбук, така че моят анализ ще споделя първо на партийните форуми, които предстоят“, допълва Вигенин.

Няколко часа след оставката на Христо Иванов, съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов също подаде оставка като председател на ДСБ. Той благодари на хората, които са гласували за коалицията, но заяви, че поема отговорност за слабия резултат на изборите, съобщава trafficnews.bg.
Предстои свикването на Национално събрание на ДСБ, на което ще бъдат избрани нов председател и национално ръководство. „Заедно с другите лидери на Демократична България сме длъжни и ще защитим интересите на избирателите на обединението, което единствено е способно ефективно да отстоява каузите, които изповядваме. То трябва да бъде запазено и развито“ заявява Атанасов.
Водачите на „Зеленото движение“, което  е част от „Демократична България“ Владислав Панев и Борислав Сандов също подадоха оставки заради сериозната изборна загуба по-рано днес.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!