Горещи новини

Оставиха в ареста украински гражданин, обвиняем за участие в превоз на мигранти през страната

| 9:30

Под ръководството на Районна прокуратура – Костинброд се води разследване за извършено престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК – незаконно подпомагане на чуждестранни граждани да преминават през територията на страната.Делото е образувано въз основа на отделени материали от досъдебното производство, водено под ръководството на Софийска окръжна прокуратура за предизвикано пътнотранспортно произшествие. Тогава е било установено, че на 21.08.2022 г., в района на с. Туден, община Годеч, при пътен инцидент била причинена смърт на водача на лекотоварен автомобил, превозвал незаконно пребиваващи в страната чуждестранни граждани. Мигрантите влезли на територията на България без знанието и разрешението на компетентните власти, като целели да стигнат до границата със Сърбия.

В хода на разследването е бил установен съучастник, подпомагал преминаването на 32 граждани от Афганистан и Пакистан в страната – 23-годишният гражданин на Украйна Р.Т. Той е бил задържан на ГКПП Аерогара Бургас при опит да напусне страната.

С постановление на прокурор в Районна прокуратура – Костинброд Р.Т. е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление.

Днес, 29.08.2022 г., по искане на държавното обвинение съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по делото продължава под надзора на Районна прокуратура – Костинброд.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!