Горещи новини

Оспорвани битки в РПГ „Никола Стойчев“ в Разлог на състезанията по професии пред очите на баба Дешка

-15:37-Razloginfo.com
На 22 февруари в Разложка професионална гимназия „Никола Стойчев“ се проведоха училищни състезания по професии за „Най -добър млад готвач“ ; „Най- добър млад сервитьор“ и „Най- добър млад хлебар – сладкар“. Денят премина динамично, при отлична организация, изключително професионална атмосфера и оспорвана битка. Да премерят умения, сръчност и въображение, в състезанието се включиха ученици от 12 клас, 10 клас и 9 клас.В предизвикателството за „Най- добър млад готвач“ участие взеха ученици от специалности „Кетъринг“, и „ Производство на кулинарни изделия и напитки“ . Представени бяха предястие- палачинка от тиква и джинджифил, пълнена с мус от извара и моркови и основно ястие от балканска пъстърва със сос от червен трюфел, гарнирана със земна ябълка, киноа, чери и маслини. За да оцени представянето на учениците наш гост и жури бе Дешка Кротева. На състезанието присъстваха и гости от сродно училище от гр. Сърница.
В категория „ Най- добър млад сервитьор“ участие взеха ученици от специалност „ Организация на хотелиерството“ и “ Кетъринг“ . Гост и жури в тази категория бе Георги Нушев – любител сомелиер, който представи пред учениците изкуството на декантирането на вино.
В състезанието за „ Най- добър млад хлебар – сладкар“ се включиха ученици от специалност „ Производство на кулинарни изделия и напитки“ . Учениците демонстрираха придобитите практически знания и компетентности в областта на хлебопроизводството и сладкарството в конкретна работна ситуация. Темата на състезанието в тази категория беше „От уличната храна до GOURMET десерт“
Журито подчерта затруднението си да отличи най-добрите, защото всички състезатели въпреки трудностите показаха отлична подготовка и желание за победа. Разбира се, зад достойното представяне на всички ученици стоят неуморната работа, високият професионализъм и всеотдайността на техните учители по професионална подготовка – инж. Катя Попова, инж. Ваня Джунева, инж. Пелагия Джупанова, г-жа Веселка Мунина и г-жа Иванка Финдрина.
За своето старание и труд всички участници от състезанието по професии бяха наградени от директора на професионалната гимназия – Васка Пенева, която обяви и победителите по категории.
За „Най – добър млад готвач“ бе отличен Владимир Колевичин от 12 клас, който се класира и за регионално състезания. На почетното второ място бе избран Алиджан Мустакли от 9клас, а на трето място- Илиян Пулин от 9 клас.

В категория „Най- добър млад сервитьор“ I място зае Георги Татарски от 12 клас, който ще престави училището ни на регионалното състезание. На второ място – Магдалена Губерова от 12 клас, а на трето място – Маринела Болгурова от 10 клас.
За „Най- добър млад хлебар – сладкар“ бе обявена Яница Костадинова от 9 клас, на почетно второ място – Екатерина Жегова от 9 клас и на трето място – Ивана Димова от 9 клас.
Благодарим за участието на всички ученици, които показаха старание и хъс за победа – Джорджия Аргирова от 10 клас, Атанас Галчев от 9 клас, Георги Тодоров от 9 клас, Симона Шаламанова от 9 клас и Вяра Спасова от 9 клас. Госпожа Пенева им връчи грамоти за участие.
Директорът на гимназията изказа благодарности на своите колеги, вложили огромен труд при подготовката на това събитие в името на развитието на професионалното състезание.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!