Горещи новини

Осмокласници, от ПГ по МСС в Разлог, в търсене как най-правилно трябва да се прилага екологията в земеделието

| 18:09

„Биологичен контрол в селското стопанство“ бе темата на практичен урок по основи на агроекологията. В търсене на това как най-правилно трябва да прилагаме екологията в земеделието, ученици от 8 ‘‘б‘‘ клас, видяха на практика как се осъществява биологичен контрол на вредителите в селското стопанство.В часовете по агроеколгия, заедно с г-жа Веселина Калинова те разгледаха под микроскоп различни видове бактерии, вируси и гъби, които се използват за живи агенти, като тъй наречените „естествени врагове“. Учениците разбраха, че използването на споменатия цикъл е една от тактиките за борба с вредителите на биологичните производители.

Те научиха, че всъщност много насекоми могат да имат полезна функция в екосистемата за отглеждане на различни видове култури, като по този начин се подпомага производството на храни и други продукти, чрез процеси, които защитават околната среда и малките земеделски производители.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!