Горещи новини

Оръжие за 177 млн. евро сме изнесли от началото на 2022 г.

| 18:13

Снимка: pixabay
България е осъществила оръжеен износ за 177 милиона евро от началото на годината. За този период са издадени разрешителни за 504 милиона евро. Това е обявил началникът на кабинета на икономическия министър Калоян Методиев на 15-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2022“, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.„Министерството на отбраната работи върху инвестиционен план програма за превъоръжаване на армията.“, коментира зам. министър Станимир Георгиев

По думите му планът е за период от 10 години и трябва да осигури максимално участие на българската оръжейна индустрия в проектите.

Министър Драгомир Заков подчерта, че са нужни незабавни решения и действия, които да осигурят възможността за защита на територията на Република България и на Източния фланг на НАТО.

„Това включва и гарантиране, че българските въоръжени сили са добре оборудвани, подготвени и оперативно съвместими с нашите съюзници“, допълни той.

„Трябва ясно да осъзнаем, че ние имаме нужда от отбранителна индустрия, която да е достатъчно стабилна, че да може да ни подкрепя както във време на пандемия, така и когато до нас има война“, посочи той.

На откриването присъстваха президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев, членове на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната, представители на Министерството на икономиката, военни аташета, чуждестранни делегации, включително на министерски ниво и др.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!