Горещи новини

Орбан прочете присъдата на Европа

| 18:04

Украйна може да загуби значителна част от земите си, каза унгарският премиер Виктор Орбан на закрито заседание на партията Фидес – Унгарски граждански съюз, предават информационните агенции.„Конфликтът в Украйна заплашва да се проточи до 2030 г. и в резултат на това Киев може да загуби една трета или половината от териториите си“, цитира  думите му вестник „Nepszava“.

Също така, той обвини Запада за пълномащабните военни действия.

„Конфликтът в Украйна можеше да е локален, но Западът се намеси и го направи глобален“, заяви унгарският премиер. Освен това той за пореден път каза, че с антируските санкции, Европейският съюз сам се е простреля в крака.

„Поради енергийната криза, причинена от санкциите, до 40% от европейската индустрия може да спре през зимата“, предупреди Орбан, добавяйки, че е против санкциите. Конференцията се проведе при закрити врати, така че изявленията на политика станаха известни седмица след събитието.

В същото време, Европейската комисия предложи спирането на 65% от плащанията по три оперативни програми от кохезионната политика за Унгария.

Мярката се прилага за първи път е и част от новото законодателство на Брюксел, което обвързва плащанията от евробюджета със зачитането на върховенството на закона.

Притесненията на Брюксел по отношение на Унгария са свързани с непрозрачни обществени поръчки, липсата на прозрачност при използването на евросредствата и липсата на напредък в борбата с корупцията.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!