Горещи новини

Опасност от лавини във високите части на Пирин. Огромна лавина е паднала в Рила

-15:00-Razloginfo.com

Дирекция „Национален парк Пирин“ предупреждава за опасност от падане на лавини във високите части на планината. Възможно е падане на спонтанни лавини, както и на такива, предизвикани при допълнително натоварване от движението на туристи.

Дирекция „Национален парк Пирин“ призовава в планината да се ходи с повишено внимание и добра екипировка. Не тръгвайте на рискови преходи.

На територията на Национален парк „Пирин” има изградени две системи за противолавинна защита. Първата е в района на Палашица, която предпазва от неконтролирани лавини района на Бъндеришка поляна.Втората система за противолавинна защита е изградена в четири от улеите спускащи се по западния склон на вр. Тодорка към х. Бъндерица. Целта и е да предпазва пешеходната пътека и преминаващите туристи от х. Бъндерица към х. Вихрен.

Огромна лавина е паднала в Рила планина. За това алармира планинският спасител Мартин Джокин в социалните мрежи.

„Голяма лавина преди малко! Четири улея паднаха наведнъж много сериозно. Не карайте по улеите и дупките до влека в посока Скакавица!“, предупреди той.

От началото на седмицата от ПСС непрекъснато предупреждават за висока лавинна опасност в планините и забраната да се излиза извън маркираните писти.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!