Горещи новини

ООН: От днес населението на Земята е 8 милиарда души

| 9:09

От днес населението на Земята е 8 млрд. души, показват данните на ООН. Очакванията са през следващата година Индия да задмине Китай и да се превърне в държавата с най-голямо население.Според настоящите данни на ООН спрямо темповете на ръст населението на планетата през 2080 година ще бъде над 10 млрд. души.

„Това е повод да отпразнуваме нашето разнообразие, да обърнем внимание на човечността и да се възхитим на напредъка на здравеопазването, което удължи живота ни и намали детската смъртност“, заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш.

Основният ръст на популацията до 2050 година ще бъде концентриран в Конго, Египет, Етиопия, Индия, Пакистан, Филипините и Танзания, отчитат от ООН. В следващия период се очаква и застаряване на населението, като групата на над 65-годишните ще достигне 16% от популацията на планетата след 30 години.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!