Горещи новини

„Омикрон“ е в Европа, все повече страни откриват новия вариант

-9:21-Razloginfo.com

Все повече държави регистрират първи случаи на новия вариант на коронавируса. След 13-те положителни проби в Нидерландия, нови заразени бяха отчетени във Великобритания, Дания и Канада.Франция обяви 8 случая за подозрителни. Специалистите предполагат, че в много други страни също има заразени с варианта Омикрон, но все още не са открити.

Европейската комисия обяви, че докато не бъде направен пълен анализ на мутацията, държавите трябва да печелят време. Отново беше подчертано, че е важно да се ваксинираме. Препоръчва се социална дистанция, дори тя да не е задължителна в различните страни.

„Знаем, че сме в надпревара с времето. Учените и производителите на ваксини имат нужда от 2 или 3 седмици, за да изготвят пълна картина на мутацията във варианта Омикрон. Най-високият приоритет е ваксинация, ваксинация, ваксинация. Поставете си и подсилващата доза. Тя вдига нивата на антитела и стимулира паметта на клетките за вирусите от вида на COVID-19”, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!