Горещи новини

Оливър Стоун: САЩ искат да лишат Русия от суверенитет и да заграбят нейните ресурси

| 15:56

Съединените американски щати искат да лишат Русия от суверенитет, за да завладеят нейните ресурси. Това заяви американският режисьор, носител на три награди „Оскар, Оливър Стоун в разговор с портала MovieWeb.В интервюто той посочи, че Вашингтон не харесва сегашната ситуация в света, в която Русия, опустошена през 90-те години, се изправи на крака и се превърна в активен политически играч.

Ние не искаме независима Русия, искаме да я лишим от суверенитет, за да влезем в евразийския континент„, подчерта Стоун в разговор с портала.

През юли Стоун каза, че Путин „не е чудовището, за каквото го представя американската пропагандна машина“. Той отбеляза, че докато е снимал интервю с руския лидер, той му е задавал директни и честни въпроси и не е забелязал „войнственост“ в думите му.

През миналата година Стоун каза, че смята, че САЩ са отговорни за разпалването на конфликта в Украйна. Според него от 2014 г. Украйна е престанала да бъде неутрална и е заела позиция срещу Русия.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!