Горещи новини

Окончателно: Минималната пенсия става 467 лева от 1 юли

| 14:17

Парламентът одобри окончателно от 1 юли минималната пенсия да достигне 467 лева, а максималната се покачва до 2000 лева.От 1 октомври таванът ще се покачи още веднъж – този път до 3400 лева, колкото е размерът на максималния осигурителен доход.

Припомняме, че депутатите се събират днес на извънредно заседание. Те трябва да гласуват на второ четене в пленарната зала така наречените „малки” бюджети на Държавното обществено осигуряване и Здравната каса.

„Все още не мога да кажа дали ще могат да си вземат пенсиите от 7 до 20 юли в увеличен размер. Ако това не може да се случи, ще стане по-късно – в края на юли или август”, заяви социалният министър Георги Гьоков.

Сага минималната пенсия е 370 лв., но от началото на годината всички пенсионери взимат и бонус от 60 лв.

Предложението за минималната пенсия беше прието с 213 гласа „за“, като само председателят на ДПС Мустафа Карадайъ гласува „против“. Обясни отрицателния си вот с аргументът, че движението е предлагало по-висок размер на минималната пенсия, който бюджетът може да си позволи.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!