Горещи новини

Окончателно: КЕВР повиши природния газ с над 25%

| 18:09

Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение, с което  утвърди цената на природния газ  от 1 април 2022 г. в размер на  142.59 лв./MWh  (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).Ръст е с 25,3% спрямо м. март.

„Причините за покачването на цената на природния газ е повишената несигурност на доставките поради заплахите на Русия да прекрати подаването на газ. През миналия месец бяхме свидетели на сериозно покачване на цените на европейските газови борси, като само през деня на откритото заседание на КЕВР на 30 март цената се покачи с 15%.“, посочват от КЕВР.

„Цените на природния газ на борсите продължават да бъдат силно зависими от хода на военния конфликт между Русия и Украйна. “, обяснява още регулаторът.

КЕВР заявяват, че заради приключването на отоплителния сезон повишението на цената ще има минимално отражение върху сметките на битовите потребители.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!