Горещи новини

Окончателно! ЕС затвори небето си за руски самолети

| 9:33

Европейският съюз затвори въздушното пространство на Общността за Русия. Това се посочва в официалния бюлетин на ЕС, съобщи ТАСС.„Забранено за всякакви въздухоплавателни средства, експлоатирани от руски въздушни превозвачи, включително като маркетингов превозвач, или за въздухоплавателни средства, регистрирани в Русия, или за въздухоплавателни средства, които не са регистрирани в Русия, които са собственост или наети или контролирани по друг начин от руски физически или юридически лица, организации или органи, кацащи, излитащи или прелитащи над територията на Европейския съюз“, се казва в документа.

В него обаче се посочва, че „компетентните органи могат да разрешат на въздухоплавателно средство да каца, излита или лети над територия на ЕС, ако такова кацане, излитане или прелитане е необходимо за хуманитарни цели или за всяка друга цел, съответстваща на този регламент“.

По-рано външните министри на 27 страни от ЕС одобриха пълното затваряне на въздушното пространство на Общността за руски самолети.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!