Горещи новини

Окончателно: Депутатите приеха 0% ДДС за брашното, хляб и хлебни продукти

| 14:08

Депутатите приеха 0% ДДС за брашното, хляба и хлебни продукти. Окончателното решение предизвика смут в залата, защото предложението за намаляване ставката на ДДС за брашното бе вкарана в последния момент и промени съществено приходната част на бюджета след актуализация.Стигна се дотам, че депутатът от ДБ Антоанета Цонева обяви от трибуната, че се е объркала два пъти при компютъризираното гласуване, като е подкрепила намалената ставка на ДДС за брашното.

Бившият председател на парламента и депутат от ИТН Ива Митева успя в последния момент да прекрати опита на председателстващия заседанието Мирослав Иванов от ПП да подложи на трето гласуване ДДС ставката за брашното. Митева бе категорична, че Правилникът за работа на парламента, който има силата на закон, не го позволява.

Мирослав Иванов даде 15 минутна почивка, за да се консултира с администрацията на парламента, след което обяви, че по въпроса ще се зачете вота от компютъризирана система за гласуване в Народното събрание.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!