Горещи новини

Окончателно: Собственикът на „Гранд хотел Банско” взема за 32 г. плажа в Баня

-9:56-Razloginfo.com

Прието бе решението на комисията за определяне на концесионер на градския парк в село Баня. Така стопанисването на комплекса ще мине на грижите на „Гранд хотел Банско”. Дружеството, представлявано от Паскал Дойчев, беше единственият кандидат да вземе минералния плаж за 32 години. Изчисленията показват, че за срока на цялата концесия приходите може да стигнат 22 707 000 лв.Стопанисването на комплекса вече е ангажимент на дружеството. Освен това на място трябва да се осъществи грандиозно строителство и инвестиции в размер на поне 2 736 000 лв. през първите няколко години. Трябва да се извърши ремонт на съществуващите голям и детски басейни, зоната за плажуване, търговските и обслужващите сгради- съблекални, тоалетни, обновяване на алеите около басейните. Перлата на проекта е изграждането на СПА център, който трябва да е готов до третата година от концесията.

Решението за избор на концесионер е с дата от 20 септември, но е публикувано на страницата на община Разлог завчера. След изтичане на 10-дневния срок за обжалване то влиза в сила и започва да тече 30-дневният срок за подписване на концесионен договор между община Разлог и „Гранд Хотел Банско”.

Прогнозният размер на инвестиционните разходи, които концесионерът трябва да направи за първата година, е 875 хил лв. Тогава ще трябва да се извърши ремонтът на басейните, изграждането на новите съблекални и зоната за плажуване. За втората година ще се вложат 237 хил. лв. за разширяване на търговската сграда. 1 624 000 лв. в изграждането на СПА центъра на 2500 кв.м ще трябва да налее потенциалният стопанин на комплекса. Напълно обновена трябва да бъде плажната зона, на която да се разположат 3 спасителни поста, най- малко 50 чадъра и 100 шезлонга.

А цифрите на потенциалната печалба от обекта са повече от впечатляващи. Само след 5 години комплексът трябва да докарва 574 320 лв. От басейните 94 320 лв., от търговските обекти 48 000 лв., а от СПА центъра 432 000 лв. За срока на концесията от 32 години сумата набъбва на 16 580 000 лв., а ако бъде удължен с още 1/3, на 22 707 000 лв. На място работа трябва да намерят и 24 човека.

Целта е общинският плаж да се превърне в Спортно- оздравителен воден комплекси рай за отдих и плуване. Големият басейн, който е 50- метров, е строен през 1965 г., а малкият 1986 г. И двата обаче се нуждаят от ремонт на съоръженията и техническа профилактика. Те нямат преливници, филтрираща система, облицовките не са хигиенични, положената хидроизолация е износена. В момента те не отговарят на съвременните стандарти и хигиенни изисквания. Около басейните са изградени алеи с тротоарни плочки и циментова замазка и площадка за душове.Целият имот е с площ 9 919 кв.м.

Четете още подробности в struma.bg

Последвайте ни:

1 Comments

  1. Поредната глупост. Поредната липса на каквато и да е било мисъл. Поредните неизпълними обещания. Поредното дарение. И хората от с. Баня, отново гледат, като телета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!