Горещи новини

ОИК – Разлог прекрати правомощията на кмета Красимир Герчев! Ще има ли предсрочни избори скоро?

| 19:09

На провелото се днес заседание Общинска избирателна комисия в Разлог прекрати правомощията на кмета на града Красимир Герчев.За да вземе това свое решение ОИК – Разлог се позова на съдебното решение постановено от ВАС на 3 февруари, с което по отношение на кмета на Разлог е установен конфликт на интереси, както и на изискванията на ЗМСМА и в частност  : „Пълномощията на кметовете се прекратяват предсрочно: при влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.“ В чл. 42, ал. 4 е разписано, също императивно, че: „В тридневен срок от получаване на справката и документите, удостоверяващи обстоятелствата по ал. 1, т. 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11, 12 и 13, общинската избирателна комисия обявява прекратяване на пълномощията на кмета.“.

На заседанието на ОИК – Разлог присъстваха 7 от членовете, като, очаквано, отсъстваха представителите на ГЕРБ и Воля, а, поради подадена оставка от член на ДПС, те също нямаха участие в заседанието на комисията. Така с пълно мнозинство избирателната комисия в Разлог прекрати правомощията на кмета на града Красимир Герчев.

От присъствали на заседанието представители на партии става ясно, че кметът ще поиска отмяна на влязло в сила решение по реда на чл. 303 и следващите от ГПК. Решението на ОИК – Разлог също подлежи на обжалване пред Административен съд – Благоевград и, естествено, това ще бъде направено от партия ГЕРБ.

Борбата за кокала е безмилостно жестока, нали?! Има много недосвършена работа, много неприкрити деяния и много неизпълнени обещания. Нали? Позорно дойде и позорно ще си отиде. Срам за всички вас! И за всички нас, заради вас!

Така в Разлог се очертават предсрочни кметски избори, които, стана ясно, че управляващите ще протакат във времето докато могат и законът им позволява.

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!