Горещи новини

Озадачаващи образувания откриха на дъното на кратер на Марс

| 14:28

НАСА продължава да открива странни неща при изследване на Марс. Най-новото прилича на ужасяващи пясъчни червеи, които се надигат, докато излизат от древен кратер.Снимка на образуванията наскоро беше споделена от марсохода на НАСА, Curiosity, който имаше за цел да научи дали планетата някога е имала „правилните условия на околната среда“ за да приюти живот.

Роувърът забеляза усуканите структури в кратера Гейл, „голям басейн, създаден преди 3,7 милиарда години след удар от голям метеор“.

„Доказателствата сочат кратера Гейл (и Марс като цяло) като място, където животът – ако някога е възникнал – може да е оцелял за известно време“, казват от НАСА.

И така, какви са странните образувания?

В медийни материали през последните седмици ги наричат ​​„шипове. Коментаторите в социалните медии дадоха най-добрите си предположения, включително „удар на мълния в пясък“, вкаменени корени, изображение на индуисткия бог змия Нага Девта и стърчащи крака на „мъртъв извънземен“.

Институтът SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) не вярва, че образуванията някога са били живи, въпреки че движението е замесено в неговата теория. „Шиповете най-вероятно са циментирани запълвания на древни пукнатини в седиментна скала. Останалата част от скалата е направена от по-мек материал и е ерозирана“, съобщи институтът в туит.

И така, откритието е нещо като по-малка версия на Дяволската кула в Черните хълмове на Уайоминг – само дето е на дъното на древен кратер на далечна планета.

Обяснението е напълно логично, но не е убедило всички скептици, които отбелязват, че НАСА е открила нещо през май, което изглежда като врата на гробница, което последва десетилетното откритие на нещо подобно на издълбано лице, наполовина заровено на Марс.

„Казвам ви, първо формирането на лицето, след това вратата, сега това. Нещо има там“, написа един коментатор в Twitter.

Източник: megavselena.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!