Горещи новини

Огромна верига у нас намалява цените! Коя е причината

-17:59-Razloginfo.com

Шведската компания, която е специализирана в сферата на търговията с домашно обзавеждане Ikea ще намали цените в редица страни, включително в България. Причината е продължаващия спад в инфлацията.Този ход идва, когато разходите за транспорт и суровини намаляват.

„Ще го направим на всички пазари, където оперираме“, каза Толга Йонку, ръководител на отдела за търговия на дребно в Inkga Group, най-големият собственик на магазини Ikea, пред CNBC.

„Това е моментът за компании като Ikea да инвестират в цените, а не в рентабилността“, каза той, добавяйки, че много хора сега имат „по-олекнали портфейли“.

Смятаме, че намаляването на цените ще доведе до увеличаване на клиентите, както и до увеличаване на артикулите, продавани от търговеца на дребно, според Йонку.

Между септември и ноември Ingka е инвестирала повече от 1 милиард евро (1,1 милиарда долара) в намаляване на цените на пазарите, на които работи, според Reuters.

Ingka Group също има планове да разшири портфолиото си от молове, като свърже своите търговски центрове с магазини на Ikea. Холдинговата компания се стреми да превърне магазините на Ikea в дестинации, като включи коуъркинг пространства, заведения за хранене и други, според The ​​Wall Street Journal.

Магазина на IKea има в София, Варна и Велико Търново. Центрове за поръчки са ситуирани в Пловдив и Бургас.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!