Горещи новини

Обявиха кога ще заработи кабинковият лифт в Банско, олимпийската и световна шампионка по ски Мария Рийш на откриването

| 20:25

Кабинковият лифт в Банско ще работи в дните около студентския празник, съобщиха от фирмата концесионер на ски зоната.След като в Пирин планина температурата падна под нула градуса по Целзий, машините за технологичен сняг вече работят, а прогнозите сочат и за нови снеговалежи.

Посочват, че в дните 8, 9 и 10 декември кабинковият лифт ще работи.

Официалният старт на зимния сезон в курорта ще бъде даден на 17 декември с богата програма на пистите и в планинския град.

Началото ще бъде поставено на Бъндеришка поляна още от сутрешните часове с игрите „Влез в отбора на шампиона“ и „Ловци на съкровища“. От 12 часа е масово спускане на ски звездите и децата от ски училище „Юлен“, след което започва концерт на 100 кила и гайдари.

Програмата за официалното откриване на сезона ще продължи от 17:30 часа на площад „Никола Вапцаров“ в Банско с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия, събрани в „Уникално Банско“. Официалното откриване с гости и ски легенди е от 18 часа, на което се очаква олимпийската и световна шампионка по ски Мария Рийш.

Стартът на сезона ще бъде съпроводен и с музика – с фолклорен спектакъл на ансамбъл „Чинари“ и огнено шоу.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!