Горещи новини

Обявиха бедствено положение в Берковица

-9:46-Razloginfo.com

Обявено е бедствено положение в Берковица след проливния дъжд. Кметът Димитранка Каменова сформира кризисен щаб поради обилните валежи. Наводнени са детска градина и ясла.„Има много разрушена инфраструктура. Подадени са над 100 сигнала за отводняване на къщи и мазета. Имаме нужда от почистваща техника, която в по-големи габарити да дойде и да помогне с премахването на наносите и асфалта от критичните улици“, заяви пред БНТ Димитранка Каменова.

70 литра на квадратен метър паднаха в часовете 17.30 – 18.40 в Берковица.

Множество улици са с разрушена асфалтова настилка.

Получени са над 100 сигнала за наводнени обекти и нанесени щети на движимо и недвижимо имущество.

Екипите на РУ-Берковица и РСПБЗН-Берковица са в помощ на пострадалите от наводнението. Към момента служители на „Комунални дейности“ почистват централните улици в града.

Няма информация за бедстващи или пострадали хора.

Берковица за втори път е под вода в рамките на 10 дни.

На места приливната вълна достигна около 2 метра.

Голяма част от града е без ток, работи се по отводняването и отстраняването на щетите.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно управление – Монтана се включват в дейностите по овладяване на усложнената обстановка след проливните дъждове в района на община Берковица.

Служители на службата ще извършват наблюдение и на стената на яз. „Мишковец“ в землището на населеното място заради повишеното ниво на водоема.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!