Горещи новини

Общ климатичен план на страни от Източното Средиземноморие и Близкия изток

-10:44-Razloginfo.com

Страните от Източното Средиземноморие и Близкия изток ще разработят съвместен Регионален план за действие за справяне с изменението на климата и неговите последици в района. Тази инициатива, която бе предложена и се координира от Кипър, ще бъде представена днес от президента на страната Никос Анастасиадис на провеждащата се в Глазгоу климатична конференция на ООН.Застрашаващата средиземноморския басейн климатична криза и необходимостта от активни усилия на съседните страни за справяне с нея са сред акцентите в речта на кипърския държавен глава Никос Анастасиадис на международния форум днес.

Кипърската правителствена инициатива има за цел да обедини действията на правителствата и научната общност за разработване на обща регионална климатична стратегия.

Източното Средиземноморие и Близкият изток са определени като „глобална гореща точка” за климатичните промени и се очаква регионът да се сблъска с най-тежките последици от тях.

Президентът Никос Анастасиадис ще представи и научните резултати от двугодишната изследователска работа в областта на климата, извършена от над 240 учени и експерти от региона и света. Заключенията им са обобщени в изготвената от тях „Рамка за политика и мерки за климатичната криза в Източното Средиземноморие и Близкия изток“.

Климатичната инициатива ще бъде представена днес и на специално събитие в кулоарите на конференцията, организирано от Кипър по случай Деня на Средиземноморието, на което ще присъстват и делегати от 15 държави от региона.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!