Горещи новини

Общо 29 партии и коалиции ще се борят за място в парламента на предсрочните избори

| 18:36

Регистрацията на листите за изборите приключи. Точно в 17:00 ч. по хронограмата на Централната избирателна комисия партиите и коалициите загубиха право да правят промени и вече са ясни както водачите на листите, така и техният пълен състав. Ясно е и колко ще са партиите и коалициите, които ще се състезават.Така 29 партии и коалиции към момента се състезават за гласа на българските граждани. Първоначално те бяха 31, една беше заличена, а една се отказа да регистрира свои листи официално.

В 23 избирателен район в София ГЕРБ издигат Румен Христов. „Продължаваме промяната“ – Асен Василев, БСП – Христо Проданов, а „Има такъв народ“ – Ива Митева.

В 24 район ГЕРБ издигат Тома Биков. „Продължаваме промяната“ залагат на бившия министър-председател Кирил Петков, БСП на Георги Свиленски, а „Има такъв народ“ на Любомир Каримански.

В 25 многомандатен избирателен район традиционно се провежда лидерската битка. Там кандидатите са Бойко Борисов от ГЕРБ, Христо Петров или Ицо Хазарта от „Продължаваме промяната“, Корнелия Нинова от БСП, Пламен Данаилов от „Има такъв народ“ и Христо Иванов от „Демократична България“.

В Пловдив град отново водач е Бойко Борисов от ГЕРБ, Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, Кристиан Вигенин от БСП, Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ и Христо Иванов от „Демократична България“.

Във Варна ГЕРБ издигат Даниел Митов, „Продължаваме промяната“ – Даниел Лорер, БСП залагат на организационния си секретар Борислав Гуцанов. Тошко Йорданов е кандидатът на „Има такъв народ“, а Костадин Костадинов на “Възраждане“.

Лидерът на партията Мустафа Карадайь ще води в Кърджали и Шумен, а Делян Пеевски в Благоевград и Пазарджик.

От „Демократична България“ обявиха отново за свой водач в Пиринско – Иван Димитров. Листата на ДБ е регистрирана в Благоевград с 12 кандидати в нея.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!