Горещи новини

Общините мистериозно намериха пари за улично осветление. Притесняват се от финансови проверки?

-10:48-Razloginfo.com

След като министърът на финансите Асен Василев заяви, че общините ще бъдат проверявани за разходите, общините мистериозно намериха пари за улично осветление и мисля, че почти навсякъде прекратиха режимите на тока.Така че, може би се притесняват от проверки. Това коментира в ефира на БНТ Николай Ангов, депутат от „Продължаваме промяната“ и член на енергийната комисия в парламента.

„Аз разпитах общини за управлението на средствата им – при повечето има някакви резерви, които задържат, съответно те имат и механизъм, при който мотивирано искат от министъра на финансите да бъде отпуснат допълнителен трансфер на средства.“, каза още той.

Според депутата, въвеждането на режим на уличното осветление категорично е PR акция.

„Както видяхте, след обявените проверки от АДФИ, всички включиха осветлението“, допълни Ангов.

„Ако кметовете са изчерпали бюджета си и не могат да си платят сметките за януари, това всъщност говори за едно лошо управление.“, смята депутатът.

„Ние търсим механизъм, по който да направим това – да задължим търговците. Ние имаме лостовете да направим така, че държавен доставчик да доставя на пазарен принцип. Засега това е хипотеза.“, обясни Ангов.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!