Горещи новини

Обсъжда се по-нисък ДДС върху сметките за ток, парно, вода и лекарства

| 10:35

По-нисък ДДС за ток, вода, парно и лекарства. Такава идея обсъдиха коалиционните партньори. Това може да стане с актуализацията на бюджета лятото, съобщава бТВ.Фармацевтите отчитат, че хората, на които се налага да купуват много скъпи лекарства, ще бъдат облекчени при намаляване на данъка. „Една опаковка се движи в порядъка на ‪100-200 лева, което стига за месец, което не е малко перо. Там ако падне ДДС-то, ако за годината си купувал 12 опаковки, да кажем, за годината ще си купиш 13“, казва собственикът на аптека Мая Попова.

Другите идеи в помощ на домакинсвата, предложени от БСП, са намаляване на ДДС за ток, вода и парно, необлагаем мимимум, преизчисляване на пенсиите и таван на цените.

Намаляне на акцизите на горивата, поетапно повишаване на прага на регистрация на фирмите по ДДС, премахване на митническите ставки за поскъпващи стоки предлагат от „Демократична България“. „Част от тези мерки, ако не всичките, всъщност са част от коалиционното споразумение. Така, че вече по него има принципно разбирателство“, каза Христо Иванов от „Демократична България“.

От „Продължаваме промяната“ и ИТН не обявиха конкретни мерки, но одобриха някои идеи.

Разговорите в коалицията ще продължат и през следващите дни.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!