Горещи новини

Обсъждат още мерки срещу Русия

| 18:11

Министърът на външните работи Теодора Генчовска заминава за Брюксел, където ще участва в редовното заседание на Съвета „Външни работи” (СВнР) на 21 март.На него външните министри на държавите – членки на ЕС ще обсъдят предприетите до момента действия на ниво ЕС в отговор на руската агресия срещу Украйна, както и евентуални бъдещи мерки, с оглед развитието на ситуацията.

След края на редовното заседание на СВнР се предвижда и съвместна сесия на министрите на външните работи и министрите на отбраната на държавите – членки на ЕС, по време на която ще бъде обсъден и евентуално одобрен Стратегическия компас.

В рамките на форума ще бъдат проведени и редица срещи, на които ще се обсъдят актуални въпроси от областта на външната политика в и извън страните от ЕС.

Преди началото на СВнР, министър Генчовска ще участва в организирана от Гърция закуска на външните министри на държавите – членки на ЕС с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!