Горещи новини

Обмисля се обединяване на университети

| 18:00

Обмисляме обединяване на университети, за да качим качеството на образованието, съобщиха от образователното министерство.„Обсъжданите варианти нямат нищо общо с тиражираната информация за създаване на мегаструктури и намаляване на държавните висши училища от 38 на 16“, заявяват още от образователното министерство.

Официалната позиция на МОН ще бъде представена пред Съвета на ректорите на 22 февруари.

По-рано днес в медиите се появи информация, че се подготвя мащабно окрупняване на държавните висши училища. Твърди се, че ректори са били викани при министъра на образованието, от когото са научили за плана. Срещите се провеждат без обществено обсъждане, без никаква публичност. Освен това министърът поискал ръководителите на висшите училище да не разкриват за тях.

Твърди се още, че Николай Денков е представил концепцията си пред депутати от управляващата коалиция в Комисията по образование в Народното събрание. Единствено от БСП са възразили.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!