Горещи новини

Обмисля се връщането на 7, 8 и 12 клас в училище от 4 февруари. Ще имат ли учениците междусрочна ваканция?

-15:22-Razloginfo.com

Обмисля се завръщане на учениците от 7, 8 и 12 клас в училищата от 4 февруари, стана ясно след среща между главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и заместник-министъра на образованието Таня Михайлова. Учениците ще учат присъствено временно, вероятно 2 седмици, след което отново ще се върнат към дистанционна форма, за да може през това време други класове да учат присъствено и така да се редуват. Таня Михайлова поясни:

„Например с редуване, условно казано. По две седмици започват 8-и клас, 7-и, 12-и, в зависимост от училището, след което две седмици ще бъдат в обучение отново в електронна среда от разстояние, за да могат следващите класове да се включат. Т.е. идеята е са не се струпват масово 100% в училище, особено по-големите ученици“.

Окончателното решение за учениците от 5 до 12 клас ще бъде взето следващата седмица на базата на данните за епидемичната ситуация в страната. Таня Михайлова добави, че към момента 21% от учителите са заявили желание да се ваксинират, но процентът на желаещите нараства.Министрите на здравеопазването и на образованието Костадин Ангелов и Красимир Вълчев обсъждат на работна среща връщането към присъствено обучение на част от учениците от 5 до 12 клас от началото на следващия месец.

Сред дискутираните към момента варианти е от 4 февруари, когато започва вторият учебен срок, в клас да се върнат 3 випуска от по-големите ученици. Най-вероятно това ще са 7-и и 12-и клас, а за третия випуск ще се избира между 5-и и 8-и клас.

Обмисля се връщането на учениците от 7-и, 8-и и 12-и клас в училище от 4 февруари. Това обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след срещата при министъра на образоването. Решението ще бъде взето следващата седмица, на основа на Covid данните.

Връщането на учениците ще стане факт, ако заболеваемостта от коронавирус се задържи под 120 на 100 000 души население, посочи здравният министър Костадин Ангелов.

Междусрочната ваканция е на 3 февруари, но тя е по решение на педагогическия съвет.

Всяко училище ще реши само. Решението идва от факта, че някои от училищата са учили на 22 декември, други не са.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!