Горещи новини

Обмислят назални тестове за по-големите ученици

-11:12-Razloginfo.com

Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването са обсъждали евентуално използване на назални тестове за учениците над 5. клас, за да се върнат и те в училище. Пробите обаче няма да се взимат навътре и децата ще могат да се изследват сами.Преценява се алтернативата след срещата в сряда, защото има трудности с доставките на щадящите тестове. Това каза министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, който отговаря на въпроси на живо във Фейсбук.

До момента са поръчани 3 млн.  теста, но в България са пристигнали 851 000. В България в момента няма достатъчно тестове. Като дойдат тестовете, е създадена организация до 24 часа се разпределят. За 1. до 4. клас има до края на следващата седмица. Средства има до Коледа за 1.-4. клас, каза акад. Денков.

Тежестта я понасят всички в момента. Тя идва от високата заболяемост в страната. Само преди 2-3 седмици имахме невиждана заболяемост. Благодарение на това, че бяха взети мерки, имаме бърз спад надолу. Радикалното решение за връщане в клас ще е, когато падне под 250 на 100 000 – като в Кърджали. Смолян и Търговище също вече са много близко. Дотогава начинът да са в клас са с тестване. Не мога да кажа дата, защото зависи кога фирмите ще докарат тестовете с тировете. За 24 часа ги разпределяме и родителите ще знаят 2 дни предварително.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!