Горещи новини

Обмислят здравен сертификат при посещение на заведение

-9:48-Razloginfo.com

На заведение със сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен бърз или PCR тест.

Идеята е била обсъдена от хотелиери и ресторантьори със служебния министър на туризма.Предложението е тестовете да се заплащат от държавата и да се правят в лаборатории, разположени в центъра на големите градове. А валидността им да е до 48 часа. Освен за посетители тестовете щели да бъдат задължителни и за работещите в заведенията, които не са ваксинирани или преболедували. Целта е да отпаднат ограниченията за заведения, нощни клубове, кина, театри и други бизнеси, засегнати от ограничителните мерки. В четвъртък темата ще бъде обсъдена и със здравния министър, информира БНТ.

“Пари няма. Това е общото мнение и на министъра, и на бранша. Те са 60 млн. Ако по схемата участват всички възможни фирми, при добра визия се падат около 600 лв. на фирма. Нашето основно искане е никакво затваряне на който и да е бранш”, заяви проф. Георги Рачев от Българската асоциация на туристическите агенции.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!