Горещи новини

Обилни снеговалежи и силен вятър на прохода „Шипка“, видимостта край Петрохан е намалена заради мъгла

| 9:16

Обилни снеговалежи и силен вятър в прохода „Шипка“. Видимостта е ограничена до 100 метра по данни на областната пътна агенция. Проходът остава отворен за преминаване с изключение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.„Успяваме да задържим прохода отворен, както и другите пътища. Обстановката е много усложнена, има обилен снеговалеж, бурни ветрове, но с всички сили успяваме да задържим положението и да оставим прохода отворен“, каза Николай Петров, представител на снегопочистваща фирма.

Призовава се шофьорите да карат с повишено внимание.

„Твърде много млади хора ходят в прохода да правят дрифтове и създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Умолявам ги в момента да не предприемат такива действия, защото е твърде опасно както за техния живот, така и за живота на останалите хора“, призова Николай Петров.

По думите му има достатъчно снегорини, които се грижат за сигурността на прохода и прилежащи пътища.

Вчера ситуацията в Северзападна България се усложни заради снегонавявания. Снежната покривка достигна около 30 см, а на места и повече.

Проходът Петрохан е най-краткият път от Видин за София. Температурата в района тази сутрин е -13 градуса, а видимостта е намалена заради образувалата се мъгла. Докато екипът ни пътува от Враца за прохода, попадна на доста заледени места. Теренът е частично почистен, но не и опесъчен.

„Обстановката е типично зимна, цяла нощ вали сняг, вятърът е много силен, образуват се навявания. Някои от колите, които подържат проходау, работят второ денонощие без прекъсване. В останалата част на областта снеговалежът е умерен“ инж. Ивайло Спасов – директор на областното пътно управление.

Пътищата в цялата област се обработва от над 25 машини, а проходът се поддържа от четири от тях.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!