Горещи новини

Обилен снеговалеж остави без ток населени места във Врачанско

| 14:25

За пореден път първият обилен снеговалеж остави без ток населени места в област Враца. Прекъсване на електрозахранването има в общините Враца, Мездра и Криводол.Най-критично е в село Згориград, където няма ток от нощта.

За пореден път планинското село Згориград, най-голямото в община Враца, е без електрозахранване при първия обилен и продължителен сняг.

Токът е спрял през нощта и по прогноза на електроразпределителното дружество ще бъде възстановен към 17 часа.

„При всяко природно явление – дъжд, вятър, снеговалеж, все нямаме ток. Откъде накъде? Като живеем на село, с какво сме по-непривилегировани от гражданите. А когато трябва да си платим с пенсиите тока, трябва на момента, защото иначе следват санкции. Винаги прекъсва. Има бебенца в селото, ние сме пенсионери да речем, но има хора, които имат малки деца. Какво правят те?“ – коментира жителка на селото.

Селото се захранва с планински далекопровод, който не се поддържа добре и това е причина за честите аварии и прекъсвания, твърдят потърпевшите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!