Горещи новини

Обезвредиха боеприпаси в различни райони на страната

| 19:43

Снимка: Министерство на отбраната
Специализирани екипи от Българската армия успешно обезвредиха боеприпаси, открити в различни райони на страната. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.Специализиран екип от Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на Българските военноморските сили е бил задействан в 10.42 часа днес със задача да идентифицира и унищожи намерен на брега в района на „Маслен нос“ метален предмет, оприличен на морска мина. След извършения оглед на място военните специалисти класифицират мината като котвена, тип „Ям“, приведена в бойно положение и идентична с мините поставени пред украинското крайбрежие.

Преместването на мината е счетено за потенциално опасно и е взето решение за унищожаването ѝ на място. Районът е бил отцепен и обезопасен. Екипът с ръководител капитан III ранг Димитър Стоянов е взривил  мината малко след 12 на обяд.

Министерство на отбраната
Министерство на отбраната

Министерството на отбраната информира още, че военнослужещи от 78-и батальон от Сухопътните войски са унищожили на учебен полигон „Сливница“ силно корозирал 85 мм осколочно-фугасен снаряд без взривател. Боеприпасът е намерен при извършване на изкопни дейности в района на гара Елин Пелин. Военнослужещите са действали под ръководството на лейтенант Владислав Ставрев.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!